Økologisk madret
I mit tidligere indlæg, hvor jeg skrev og har dokumenteret at jeg har handlet forskellige økologiske varer ind, vil jeg nu tilberede de økologiske madvarer og tilsmage dem.
Jeg havde 2 andre bekendte som ligeledes skulle smage min økologiske tilberedte mad, for at udveksle vores smagssanser og drage vores forskellige viden omkring netop økologi og bæredygtighed.
Udfra min egen oplevelse efter at have smagt det tilberedte økologiske mad, finder jeg det væsentlig mere smagsbar end ved konventionel tilsvarende fødevareprodukter. Ligeledes syntes jeg at grøntsagerne duftede mere friske og havde en skarpere smag end de almindelig konventionelle grøntsager, hvilket de 2 andre gav mig medret i. Det økologiske øksekød var mere blød i smagen end det konventionelle kød.
Dette drager mine refleksioner og erfaringer videre til, at jeg fremover vil købe mere økologiske fødevareprodukter, idet jeg ved det er dyrket sprøjtefrit og fremmer sundheden, samtidig med at det besidder en god og frisk smag. En ulempe kan dog være den lidt højere pris i nogle tilfælde.
Men spørgsmålet er, vil du spise økologisk med en omtanke på at det er dyrket på økologske værdier, dog til en lidt højere pris, eller vil du spise konventionel med den viden, at det er sprøjtebehandlet og ikke vægtes og behandles med samme værdier og omtanke, dog til en lidt billigere pris. Det er et tilvalg eller et fravalg, man konstant skal gøre sig.
Muligheden er der for økologi og bæredygtighed og det vil fortsat være i stigende udvikling i det fremtidige perspektiv.
|
De forskellige indkøbte økologiske madvarer |
|
Rodfrugterne tilberedes |
|
Økologiske kartofler fra Gram Slot |
|
Rodfrugterne kommes i ovnen |
|
Det økologiske kød forberedes |
|
Økologiske hakke bøffer - 8-12% |
|
De færdige rodfrugter med grønne krydreurter på |
|
Tilføj billedtekst |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar