søndag den 19. oktober 2014

Jord til bord - Spiselige boller lavet af økologi


Gram slot økologiske melprodukter

Bager boller på økologiske produkter
Under mit tidligere besøg på Gram Slot i gårdbutikken, købte jeg forskellige økologiske melprodukter, som jeg vil bage øko boller ud af. 

Denne aktivitet kan gøres sammen med forskellige brugergrupper, hvor de kan få tilegnet sig viden omkring økologi og bæredygtighed hvorefter de kan være deltagende i en bageprocs, hvor deres finmotorik kan styrkes i form af æltning af dejen. 

Bollerne som blev lavet og bagt af økologiske produkter, endte op i en god og massiv smag, med sprøde økologiske kerne i toppen :) 

Her er billeder af bagnings processen


Økologisk fuldkorns hvedemel fra Gram Slot

Økologisk rugmel fra Gram Slot

Klar til bagning 

Husk altid at vask hænderne grundigt pga. bakterie

 Melet vejes af 

Der kommet økologiske solsikke kerne i dejen

En økologisk squash kommet derefter i dejen,
for at gøre den mere svampet

Efter hævning af dejen og nu er den klar til æltning

Dejen rulles runde og påføres på en bradepande

Dernæst pinsles dejes med økologisk skummetmælk

Økologiske græskarkerner og solsikkekerner
kommet øverst på dejen, som giver en sprød skorpe

Færdigbagte øko boller :) 

Værsgo, så er der serveret :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar