fredag den 22. august 2014

Museumsopgave - Didaktisk forløb, at forme modellervoks som en skulptur

At lege med modellervoks og forme det som en skulptur

Jeg har ligeledes prøvet et didaktisk forløb, som gik ud på at lege med modellervoks og forme det som en skulptur. Her er der fokus på barnets finmotorik samt om de kan lave en skulptur. 
Det lykkedes og jeg synes det var en positiv oplevelse, også for barnet, idet barnet fandt det meget interessant og sjovt at lave en figur også ødelægge den, for derefter at lave en anden figur/skulptur.  

Her er lidt billeder af det didaktiske forløb. 

Modellervoks

Barnet var meget optaget og fandt det spændende



Finmotorikken styrkes

Der skabes forskellige skulpturer

Forskellige fantasi figurer

Trolden er ved at være færdig

Skulpturen "Trolden"

Hvad mon dette forestiller? Det ligner en nisse :)

En grøn skulptur :)

Forskellige fantasi skulpturer

Museumsopgave - Didaktisk forløb , at tegne en skulptur

At tegne et værk - Trolden foran Vejen Kunstmuseum

Jeg har nu prøvet en didaktisk aktivitet i forbindelse med min museumsopgave. Jeg har med et barn prøvet at lade et barn (4 år) tegne, efter at pigen havde set skulpturen Trolden foran museet.


Skulpturen "Trolden" bliver tegnet




Museumsopgave - Didaktisk forløb

Didaktik

Jeg vil opstille et pædagogisk didaktisk forløb, hvor børnene får mulighed for selvstændigt at være kreative og tegne de forskellige kulturelle seværdigheder, imens de befinder sig ude i naturen, hvor de løbende har oplevet og set forskellige værker. Ligeledes vil jeg skabe min egen pædagogiske kreative skulptur- og malerværksted hvor børnene får mulighed for selv at lave og udarbejde en skulptur ud af forskellige materialer såsom modeller voks, ler eller salt dej samt udføre og tegne forskellige malerier på materialer som papir og lærred. 

Dette leder mig til citatet;
”Det er undervisernes og pædagogens rolle at turde”
”At turde er at turde prøve aktiviteter som man på forhånd ikke kender resultatet af”

”Tør man det, har man banet vej for at udvikle sig selv og de mennesker man arbejder med”.


Museumsopgave - Hvad inspirerede mig på museet?

Hvad inspirerede mig?

Mit besøg på Vejen Kunstmuseum har inspireret mig til at gå på opdagelse med en brugergruppe af børn i og omkring Vejen og omegn. Jeg er blevet inspireret til at tage en brugergruppe med ud i naturen og se de kulturelle seværdigheder der er udstillet i naturen og skabe en nysgerrighed hvor børn får en oplevelse af, at naturen kan være omgivet af kulturelle værker og seværdigheder. Jeg er ligeledes blevet inspireret af museets egen ”billedskole” som er for børn, hvor jeg syntes det kunne være spændende at følge en gruppe børn og deres kreative egenskaber på forskellige workshops/værksteder, efter deres kulturelle møde/oplevelse med museet og dets værker og udstillinger.

Jeg er også blevet inspireret til at gå ud i byen og se samarbejdet mellem kunstmuseet og Egnsbeton, som er placeret forskellige steder i Vejen og omegn. 

De mange forskellige værker og statuer har inspireret mig til i fremtiden, at kigge nærmere på kunst og værker, idet hver enkel værk eller stykke kunst kan fortælle en historie, når man blot kigger på dem. 









Egnsbeton i Vejen og omegn







søndag den 17. august 2014

Museumsopgave - Pædagogisk linje, hensynstagen og målgruppe

Pædagogisk linje, hensynstagen og målgruppe
Vejen kunstmuseum rummer historie, skulpturer, keramik o. lign tilbage fra fortiden, som er fremvist på en hyggelig, hjemlig, rolig, lyst, venlig og interessant måde. Museet har taget nøje hensyn til børn og handicappede. I forhold til brugergruppen børn, har museet valgt den pædagogiske linje til at fange børnenes opmærksomhed ved at udarbejde billedekort, hvor børn selv kan gå på opdagelse i hele museets område ved enten at finde blomster, kunstnere eller værker. Ligeledes huserer Kunstmusen (en lille mus der viser/hjælper børnene med opgaver) på museet, hvor musens opgaver kan findes i børnehjørnet. Museet har valgt at indrette et børnehjørne til børn med redskaber som bøger, forskellige legesager, læsestof omkring museet til de lidt større børn, spil, siddepladser, hyggekrog o. lign. Museet har ligeledes indrettet det sådan at børn har plads til at færdes og omgås de mange forskellige værker o. lign. kunstværker, på hele museet. Ligeledes har museet udstillet mange værker i glasrammer, idet de værner om dem, samtidig med at det er let tilgængelig for såvel børn som voksne.

Den pædagogiske linje kommer ligeledes til udtryk i form af at museet har oprettet ”Vejen billede skole”, som er oprettet til fordel for børn. Alle børn i alderen fra 4-18 år, kan komme på forskellige workshops og værksteder, hvor kunst, keramik og tegning kombineres.

I forhold til brugergruppen handicappede/kørestolsbrugere, har museet taget hensyn allerede ved indgangen idet der er to trin op og to trin ned. Der er derfor opsat et skilt på døren hvorpå der står at ”niveau-fri adgang” findes til venstre ved bygningens nord gavl, hvorpå man kan trykke på ”døråbner” og køre ind med sit køretøj. Museet har indrettet det på en meget handicap venlig måde, idet der er godt med plads til kørestolsbrugere i alle rummene og der er ramper til de andre rum, hvor der er niveau forskelle. Der er i alle rummene på museet opstillet stole, skamler samt sofaer, som kan hjælpe med at aflaste handicappede, ældre eller dårligt gående.

Vejen kunstmuseums målgruppe henvender sig til alle aldre - børn, voksne, handicappede samt ældre. Det er et museum indeholdende forskellige historier, kunst, værker o. lign., der danner rammen om en specialsamling af dansk kunst fra tiden omkring 1900 med særlig vægt på billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen og hans symbolistiske kolleger, hvor det udstilles under forskellige temaer hele året rundt. Målgruppen kan aflæses i de forskellige udstillinger ved at udstillingerne f.eks. er børnevenlige og velinformerende og ligeledes interessant for dem som virkelig går op i historie og kunst, idet at værkerne, malerierne o. lign. er velbeskrevet og veldefineret samt der er en rolig atmosfære indenfor, som gør at man har lyst til at gå rundt og se og fordybe sig i de forskellige udstillinger, som museet er i besiddelse af. Museet har ligeledes lagt vægt på ”det genkendelige”, idet de har satset på et skulptur projekt, kaldet ”Egns beton”, som omhandler stedspecifikke betonskulpturer rundt i byen Vejen og omegn. Museet har opsat store informationstavler indenfor på museet, hvor der ses billeder af beton skulpturer som er sat op forskellige steder i Vejen og omegn, hvilket er interessant at gå på jagt efter, efter besøget på museet. 

Nedenfor ses billededokumentation, hvor jeg har fokuseret på hvordan museet har taget hensyn til f.eks. ældre, dårligt gående eller handicappede samt fokuseret på at tage billeder af børnehjørnet, hvor museet har opstillet et legerum til børn. 






















Børnehjørnet - gå på opdagelse i museet